CodeLobster IDE

Free cross-platform PHP IDE (HTML, PHP, CSS, JavaScript, Python code editor) with support Drupal, Joomla, Twig, JQuery, BackboneJS, LaravelJS, Node.js, CodeIgniter, CakePHP, Laravel, Magento, MeteorJS, Phalcon, Symfony, VueJS, WordPress, Yii
It is currently Wed Feb 08, 2023 8:05 pm

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Xdebug not stoppong at breakpoint
PostPosted: Fri Nov 11, 2022 1:08 pm 
Offline

Joined: Fri Nov 11, 2022 11:22 am
Posts: 3
Good day
I've upgraded to Win10. I then downloaded the latest version of wamp server. I'm now unable to get debugging working properly. Your help will be greatly appreciated.
Details are as follows:
Code lobster version: 2.1.0
Xdbug version: 3.1.5
Php version: 7.4.26
Apache version: 2.4.51
Windows: 10 home (64)

Php.ini
[xdebug]
xdebug.remote_enable = on
zend_extension="c:/wamp64/bin/php/php7.4.26/ext/php_xdebug.dll"
xdebug.remote_host = localhost;
xdebug.remote_port = 9003
xdebug.mode = develop,debug,profile
xdebug.max_nesting_level = 256
xdebug.remote_handler = dbgp
xdebug.remore_autostart = 1
xdebug.log_level=10
xdebug.start_with_request=yes

CodeLobster preferances:
Virtual folder: C:/wamp64/www/
Start URL: http://localhost/
Port: 9003
IDE Key: CLOBSTER
Project URL: http://localhost
Project Home URL: http://localhost

When I check "Xdebug settings" I get the error: "Web server not found"

Breakpoints are ignored when set on the code. When running the debug from CodeLobster menu, I can see the additional code which is added at the end of the URL "?xdebug_session_start=36595" but that's as far as it goes. I'm not getting processing to stop at the breakpoint set.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Xdebug not stoppong at breakpoint
PostPosted: Fri Nov 11, 2022 2:08 pm 
Offline
Site Admin

Joined: Wed Sep 12, 2007 2:18 pm
Posts: 3887
Hi.

1) Do You use Codelobster IDE?

2) Please, be sure that the option "Autostart" is turned on.

3) Here is our working settings:

[XDEBUG]
zend_extension = "C:\xampp74\php\ext\php_xdebug-3.1.5-7.4-vc15-x86_64.dll"
xdebug.client_host = localhost;
xdebug.client_port = 9003;
xdebug.mode=develop,debug,profile;
xdebug.start_with_request = yes;


Thanks,
Codelobster Team.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Xdebug not stoppong at breakpoint
PostPosted: Fri Nov 11, 2022 3:54 pm 
Offline

Joined: Fri Nov 11, 2022 11:22 am
Posts: 3
Hi
Thank you for the reply.

Answers to the question asked:
1) Do You use Codelobster IDE? = Yes

2) Please, be sure that the option "Autostart" is turned on. - You refer to the entry line that needs to be added to the PHP.ini file? Yes, I picked up an tying err in that specific entry and corrected it now.
xdebug.remote_autostart = 1

3) as per my example I do have extra entries in the PHP.inin file. and only difference is that ZEND_EXTENSION on my side refer to the wampserver and not xampp.

Restarted wampserver and still not stopping at breakpoint.
I'm going to setup xampp and see if that will correct the breakpoint issue I'm having.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Xdebug not stoppong at breakpoint
PostPosted: Sun Nov 13, 2022 7:39 am 
Offline

Joined: Fri Nov 11, 2022 11:22 am
Posts: 3
Just an update quick
I've installed XAMPP and the breakpoint issue is now resolved :D


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 21 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2016 phpBB Group